Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Belgrad a izbucnit: Dacă Serbia va sprijini sancțiuni, se va afla pe lista țărilor neprietene

Aleksandr Boțan Harcenko

"Dacă o țară sprijină un gest neprietenesc, atunci se va afla pe lista statelor neprietene" – a declarat ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Boțan Harcenko, adăugând că nu trebuie să se facă speculații pe tema dacă Serbia va fi obligată să impună sancțiuni Rusiei, ci mai "bine ar fi să privim cu speranță", scrie Rador.

"Este greu de susținut că sancțiunile sunt un gest prietenesc, bineînțeles sunt un gest neprieten" – a subliniat Boțan Harcenko. "Nu văd indicii că președintele (Serbiei, Aleksandar) Vučić ar putea să-și modifice poziția consecventă în problema sancțiunilor. Mă bazez pe opinia majorității populației sârbe, pe beneficiile pe care le are economia Serbiei, dar și economia Rusiei, chiar dacă acum ne confruntăm cu obstacole, pentru că Serbia este înconjurată de state care sprijină sancțiunile" – a explicat diplomatul rus. Referindu-se la situația din Kosovo, Boțan Harcenko a spus că Moscova este dezamăgită de statele occidentale care încearcă să "arunce în uitare" rezoluția 1244 a ONU.

"Rezoluția este încă în vigoare și cred că își va juca rolul. Nimeni până acum nu a contestat faptul că decizia finală privind statutul Kosovo trebuie confirmată în Consiliul de Securitate al ONU, indiferent de toate diferențele de opinie" – a subliniat Boțan Harcenko, adăugând că o soluție dreaptă și durabilă pentru Kosovo este posibilă doar după schimbări globale. Comentând recentele proteste ale opoziției din Serbia, Boțan Harcenko a spus că este vorba despre "atacuri" la Vučić și Guvernul Serbiei, care promovează o politică independentă și suverană și obține bune rezultate economice în aceste condiții grele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.