Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la București: 'Privind isteria militară antirusă, suntem nevoiți să afirmăm că apelul 'Oameni, fiți vigilenți!' e din nou relevantă'

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a vorbit, vineri, în ajunul Zilei Apărătorului Patriei la memorialul militar central sovietic din București, unde a avut loc o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori, despre ”isteria militară antirusă de astăzi”. ”Suntem nevoiți să afirmăm că apelul antifascistului ceh Julius Fučík: „Oameni, fiți vigilenți!” din nou este relevanță. Jertfa de sine a apărătorilor Patriei ne oferă tot dreptul și pune pe umerii noștri o responsabilitate uriașă de a ne continua munca, dând mai departe torța nestinsă a memoriei eroilor către generațiile viitoare.”, a precizat diplomatul rus în fața a zeci de oameni, printre care și foarte mulți copii.

”Salutând asistența, Ambasadorul Rusiei Valery Kuzmin a subliniat că, amintindu-și de evenimentele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ”onorăm faptele de vitejie a eroilor Cetății Brest și apărarea Leningradului, apărătorii Odessei și Sevastopolului, învingătorii din Bătăliile de la Stalingrad și Kursk, eroii de oțel care au oprit inamicul lângă Moscova și Rjev, militari și comandanți ai Armatei Roșii-eliberatoare, care au adus steagul Victoriei prin întreagă Europa și l-au arborat pe Reichstag-ul învins. Patria noastră, împreună cu popoarele fostelor republici sovietice, și-au pierdut 27 de milioane de fii și fiice în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dintre care peste jumătate erau civili pașnici.

Citește și: ULTIMA ORĂ După explozia puternică de la Donețk, Vladimir Putin a dat ordinul

Cu atât mai multă indignare, a remarcat diplomatul, vedem renașterea neonazismului, xenofobiei și antisemitismului pe continentul nostru european. Rezoluțiile repetate ale Parlamentului European, în care se încearcă să se echivaleze eliberatorii popoarelor de sub jugul nazist cu călăii de la Auschwitz și Buchenwald, ocupanți cruzi care au practicat pe scară largă metode de pedeapsă colectivă a populației civile ca răzbunare pentru acțiunile partizanilor și ale luptătorilor de rezistență. Ocupanții care au încercat cu o mână osoasă a foamei să-i sugrume pe civilii din Leningrad și ai altor orașe și sate din Patria noastră.

Ambasadorul a subliniat că nu poate exista nicio justificare pentru cei care astăzi, prin mâna militarilor regimului de la Kiev și a batalioanelor teritoriale neonaziste, comit genocid în Donbass. Nu este mai acceptabilă și justificarea ipocrită a acoliților Germaniei naziste ca presupuși luptători pentru „eliberarea națională”, ceea ce este practicat în țările „Europei democratice”. Astfel de filozofie care vizează crearea unui teren fertil pentru renașterea fascismului cu ideologia sa mizantropică.”, a mai punctat Valery Kuzmin, conform Ambasadei Rusiei.

Citește și: Video | Explozie puternică lângă sediului administraţiei separatiste din orașul ucrainean Donețk

La evenimentul organizat de Ambasada Rusiei au participat diplomați ai Ambasadei, ai biroului Atașului militar, angajați ai membrii Reprezentanței Ministerului Apărării al Federației Ruse în România pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor, Casei Ruse din București, reprezentanți ai ambasadelor țărilor ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă și Turkmenistanului, corpul atașaților militari, reprezentanți ai organizațiilor publice românești, precum și compatrioții și reprezentanți ai operatorilor economici ruși din România, elevii și profesorii din Școală de pe lângă Ambasada Rusiei în România.

Participanții la ceremonie au depus coroane de flori la monumentul Ostașului-Eliberator sovietic și la mormintele celor căzuți, au vizitat „Aleea Memoriei” cu mestecenii plantați în 2021 lângă monument. Elevii Școlii de pe lângă Ambasada Rusiei în România au recitat propriile poezii despre eroii sovietici și ruși. Cu ocazia sărbătorii, la Ambasada a fost organizată o recepție solemnă.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin avertizează România: 'Cerem revenirea la capabilităţile militare NATO şi la infrastructura militară din Europa din anul 1997' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.