Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Chișinău: Moscova și Chișinăul trebuie să discute, nu să se certe

Publika TV
Oleg Vasneţov

Ambasadorul Rusiei la Chișinău: Moscova și Chișinăul trebuie să discute, nu să se certe

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, consideră că cele două ţări "ar trebui să discute, dar nu să se certe"

Într-un articol postat pe site-ul ambasadei şi dedicat împlinirii a 31 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Moscova şi Chişinău, diplomatul a remarcat că între Rusia şi Moldova au fost semnate peste 120 de acorduri, transmite Infotag.

"Deschizând o altă etapă în cooperarea ruso-moldovenească, contăm pe continuarea unui dialog plenar de pe poziţii de paritate, ţinându-se cont de interesele ţărilor şi popoarelor noastre. Rămânem angajaţi în cooperarea interstatală pe principiile dreptului internaţional, respectul reciproc şi luarea în considerare reciprocă a intereselor. Vedem potenţial pentru angajamente constructive, propuneri neangajate", se spune în articol.

Aderarea la sancțiunile anti-Rusia nu ajută deloc climatului dintre cele două țări

Ambasadorul Rusiei a remarcat în articol că în momentul de faţă "este imposibil să nu ţinem cont de rolul deschis negativ al tendinţelor în creştere pentru cooperarea ruso-moldovenească în contextul pariului de confruntare ales de Occident pentru "înfrângerea strategică a Rusia".

"Pe un asemenea fundal, constatăm cu regret îngustarea spaţiului de dialog cu Moscova în detrimentul avantajelor evidente pentru Chişinău. Nu se poate spune că aderarea la sancţiunile anti-ruse corespunde intereselor partenerilor moldoveni, la fel şi tema ruperii legăturilor cu CSI, vehiculată în ultima vreme. Distructivitatea unei asemenea linii este evidentă, fapt despre care noi vorbim în mod constant şi deschis. Dorinţa sinceră de a discuta fără presiune exterioară este capabilă să deschidă noi orizonturi pentru cooperare, subestimarea cărora nu este justificată", a subliniat Vasneţov, subliniind că "nu există dezacorduri de nedepăşit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.