Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la ONU propune ridicarea sancțiunilor economice impuse regimului de la Phenian

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Rusia a cerut miercuri Consiliului de Securitate al ONU să examineze o ridicare treptată a sancţiunilor economice impuse Coreii de Nord după acordul semnat cu SUA pentru denuclearizarea acestei ţări, relatează AFP, informează Agerpres.

Anul trecut, ONU a aprobat trei serii de sancţiuni dure împotriva Phenianului, care afectează în special exporturile nord-coreene de cărbune, fier, peşte şi textile şi limitează aprovizionările cu petrol.

Aceste măsuri au fost decise după testele cu rachete şi un test nuclear efectuate de Phenian şi care au fost considerate ameninţătoare pentru stabilitatea internaţională.

„Cred că este normal să ne gândim la paşi în această direcţie”, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vassili Nebenzia, întrebat în legătură cu o posibilă ridicare a sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

Vezi și: Peste un milion de cetățeni din Venezuela au migrat în Columbia. Cauzele migrației sunt explicate de oficiali ai guvernului de la Bogota

„Există progrese care ar trebui să fie reciproce. Ar trebui să existe nişte corespondenţe, deoarece cealaltă parte ar trebui să fie încurajată să avanseze”, a spus el.

În cadrul summit-ului istoric de la Singapore, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au semnat marţi o declaraţie comună în care Phenianul se angajează pentru o ''denuclearizarea completă în Peninsula Coreeană''.

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a exprimat speranţa că ''cea mai mare parte a dezarmării'' nucleare a Coreei de Nord ar putea avea loc până la sfârşitul anului 2020, adică până la încheierea mandatului preşedintelui Trump.

Dar Washingtonul insistă asupra menţinerii sancţiunilor până când se vor face progrese reale în negocierile pentru desfiinţarea programului de arme nucleare nord-coreean.

La rândul lor, Rusia şi China susţin o abordare treptată, cu ridicarea parţială a sancţiunilor în schimbul unor acţiuni concrete ale Phenianului.

Consiliul de Securitate urmează să se reunească pentru a analiza rezultatele summit-ului Trump-Kim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.