Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un milion de cetățeni din Venezuela au migrat în Columbia. Cauzele migrației sunt explicate de oficiali ai guvernului de la Bogota

BBC.com
venezuela proteste

Peste un milion de persoane au părăsit Venezuela în ultimele 15 luni pentru a trăi în Columbia şi se aşteaptă ca numărul lor să crească, în condiţiile în care ţara vecină, cu un regim socialist, se confruntă cu o criză economică profundă, a anunţat miercuri guvernul columbian, citat de agenţia Reuters, informează Agerpres.

O anchetă desfăşurată timp de două luni la nivel naţional pentru identificarea migranţilor arată că 442.462 de venezueleni fără viză, paşapoarte valabile sau fără permis temporar de şedere au sosit în ultimele 15 luni. Alţi 376.572 au indicat că au permis legal.

În plus, 250.000 de cetăţeni columbieni care trăiau în Venezuela s-au întors acasă în decursul aceleiaşi perioade.

Vezi și: Efectul BREXIT în Parlamentul European - România va primi un mandat în plus în alegerile europene din 2019

''Peste un milion de persoane au emigrat din Venezuela în Columbia în ultimele 15 luni, din care 250.000 sunt columbieni care s-au întors acasă şi 819.000 sunt venezueleni care intenţionează să rămână'' pe teritoriul columbian'', a declarat presei Felipe Munoz, director al departamentului guvernului de la Bogota pe probleme de frontieră.

Columbia le-a cerut venezuelenilor să se înregistreze dacă nu au vize de lucru sau de turist, dublă cetăţenie sau alt tip de permis formal pentru a rămâne pe teritoriul columbian. Guvernul de la Bogota a precizat că solicitarea are drept scop de a contribui la identificarea resurselor necesare pentru servicii în domeniul educaţiei, sănătăţii şi altele.

Venezuelenii fără acte care nu s-au înregistrat în cursul recensământului riscă expulzarea din Columbia, a afirmat Christian Kruger, şeful agenţiei pe probleme de migraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.