Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Statelor Unite în China a fost convocat de Beijing pentru legea privind situația din Hong Kong

china sua

Ministrul chinez de Externe l-a convocat marți pe ambasadorul american la Beijing, Terry Branstad, pentru a protesta față de legea privind sprijinul acordat demonstranților din Hong Kong adoptată în această lună de Congresul Statelor Unite, anunță surse locale de știri, citate de agenția Dpa, potrivit Mediafax.

Terry Branstad a fost somat de chinezi pentru a-i putea „transmite declarații ferme și pentru a protesta în mod vehement” împotriva Legii pentru Drepturile Omului și Democrație în Hong Kong, conform agenției locale de știri Xinhua.

Citește și: Rusia vrea să construiască o bază pe Lună după 2025

Actul legislativ permite Statelor Unite să revizuiască anual acordul comercial special încheiat cu Hong Kong-ul și măsura în care drepturile omului sunt respectate în fosta colonie britanică. Complementar, acesta oferă posibilitatea Washingtonului de a pedepsi anumiți indivizi care se dovedesc a încălca libertățile fundamentale ale civililor din Hong Kong, incluzând anularea vizelor sau blocarea activelor aparținând chinezilor.

După ce legea a trecut de votul ambelor camere ale Congresului american, a fost aprobată și de președintele Donald Trump în această lună. Conform aprecierilor, punerea în vigoare a actului normativ ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor dintre Washington și Beijing care depun eforturi colective pentru rezolvarea războiului comercial dintre cele două țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.