Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA în Moldova: Strângem informații pentru a sancționa și alți cetățeni moldoveni

Jurnal TV
Kent D. Logsdon

Ambasadorul SUA în Moldova: Strângem informații pentru a sancționa și alți cetățeni moldoveni

SUA vor impune sancțiuni și altor cetățeni moldoveni care au comis nelegiuri, nu doar pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Declarația a fost făcut de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, în cadrul unui interviu.

Oficialul a precizat că, în prezent, autoritățile americane cercetează mai multe persoane pentru a stabili dacă acestea merită a fi puse sub sancțiuni, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

Kent Logsdon a spus că există numeroase echipe care studiază documente și lucrează cu date pentru a stabili dacă moldovenii, asupra cărora planează suspiciuni de comitere a ilegalităților, merită să fie sancționați.

Procesul încă nu a fost finalizat, astfel SUA nu se grăbește să dea nume acestor persoane.

„Trebuie să ne asigurăm că cei care au comis atrocități sunt într-adevăr cei care au fost sancționați, pentru a nu exista nicio greșeală. Așadar, acest proces necesită mult timp, este în desfășurare. Continuăm să strângem informații din diferite surse, de la alte guverne, de la societatea civilă, din presă. Există un grup de experți la Washington care analizează informațiile colectate și trage concluzii, apoi formulează o concluzie. Există mai multe instituții în SUA care fac acest lucru. În momentul de față cercetăm mai multe persoane, dar nu pot da niciun nume. Trebuie să ne asigurăm că avem toate argumentele, toate dovezile, toate informațiile necesare pentru a justifica impunerea de sancțiuni”, a declarat ambasadorul.

Amintim că, în data de 26 octombrie, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a anunțat sancțiuni față de 21 de persoane și entități cu legături în Republica Moldova. În lista de sancțiuni denumită „Global Magnitsky Act” pentru acte grave de corupție figurează: Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Sara Șor, Igor Ciaika, Ivan Zavorotnyi, Alexei Troșin, Iurii Gudilin, Olga Grak și Leonid Gonin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.