Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la Belgrad a cerut Serbiei să explice semnarea acordului cu Rusia

citysmart.media
steag Serbia steag

Ambasadorul SUA la Belgrad, Christopher Hill, a cerut, luni, o explicație Serbiei în legătură cu planul de consultări între Ministerele de Externe din Serbia şi Rusia, semnat în marja Adunării Generale a ONU, scrie TASS, potrivit Rador.

"Desigur, am vrea să auzim o explicație cu privire la acest document. În timpul acestei sesiuni a AG ONU, Statele Unite ale Americii au avut negocieri bune cu Serbia, abia apoi am auzit despre acest document și așteptăm o explicație în legătură cu acesta", a declarat Hill, citat de agenţia sârbă TANJUG.

Anterior, premierul Serbiei, Ana Brnabić, a declarat că republica este supusă unei presiuni puternice din partea Uniunii Europene, după discursul președintelui Aleksandar Vučić la Adunarea Generală a ONU.

Presiunea a crescut și din cauza semnării unui plan de consultări între Ministerele de Externe ale Serbiei și Rusiei, care nici măcar nu are încă forță juridică, deoarece nu a fost încă aprobat de Guvernul sârb.

Menţionăm că politica externă a Serbiei prevede aderarea la Uniunea Europeană, cu menținerea, în același timp, a relațiilor de prietenie cu Rusia și China, precum și dezvoltarea relaţiilor cu Statele Unite ale Americii. De asemenea, Belgradul intenționează să-şi mențină neutralitatea militară, refuzând să adere la NATO și la alte blocuri militaro-politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.