Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la Berlin provoacă un SCANDAL URIAȘ: Atacuri VIOLENTE la adresa Germaniei

Richard Grenell

Într-un interviu acordat la reședința SUA din Berlin, recent, ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, a criticat prestația Germaniei la alianța NATO, structură la care Statele Unite contribuie semnificativ, informează Beitbart.com.

Mâna dreaptă în Europa a președintelui SUA  a afirmat că dorește să preseze statele membre NATO care nu își onorează obligațiile față de Alianță, îndeosebi cele de ordin financiar. Ambasadorul Grenell afirmă, pentru publicația engleză, că se află în căutarea unei soluții originale pentru a determina europenii să contribuie la achitarea datoriilor angajate față de NATO.

În ceea ce privește Germania, ambasadorul SUA la Berlin a fost tranșant: „Este jalnic. Germania este cea mai mare economie din Europa. Ei au făcut un angajament față de NATO și ar trebui să fie serioși în legătură cu acest angajament; este o instituție multilaterală care garantează aliaților libertatea”.

Vezi și: Benjamin Netanyahu declară că Israelul VA ATACA Siria

De asemena, cu privire la situația militară a Germaniei, Grenell a atras atenția: „Funcționarii militari germani știu că problema de pregătire este o problemă gravă; de exemplu, nu există submarine de lucru; ei nu au o armată care să fie în prezent pregătită”.

În ceea ce privește intervenția în Siria, ambasadorul a lansat un mesaj controversat pentru mediul diplomatic: „Am făcut o greșeală de a nu cere public germanilor să participe la operațiunea din Siria. Nu putem intra în operațiuni și să ne spunem: Ei bine, germanii nu pot participa, nici măcar nu au echipamentul adecvat, așa că nu le mai cerem să participe".

În încheiere, ambasadorul SUA în Germania insistă pentru punerea de acord a părții politice cu cea militară în vederea bunei funcționări a structurii NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.