Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la București, solicitare directă pentru ministrul Justiției (surse)

Tudorel Toader Hans Klemm

În contextul dezbaterilor publice pe tema propunerilor de modificare a legilor justiției, ambasadorul SUA la București a trimis o nouă solicitare către ministrul Tudorel Toader.

Surse politice și diplomatice au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că ambasadorul Hans Klemm a solicitat o nouă întrevedere cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Este a treia solicitare de acest fel în doar șase luni de mandat al actualului ministru al Justiției. Întrevederea dintre cei doi va avea loc marți, 5 septembrie, de la ora 08.30, la Ministerul Justiției.

Vezi și: Klaus Iohannis e pe cale să piardă războiul! Luptele care preced adevărata încleștare/ ANALIZA

Ambasada SUA la București și-a exprimat „îngrijoarea” cu privire la propunerile formulate de ministerul Justiției, încă înainte de publicarea proiectului de lege. Potrivit unui comunicat al reprezentanței diplomatice, modificările legislative ar putea afecta independența justiției.

În replică, Tudorel Toader a declarat, într-un interviu televizat, că Ambasada SUA ar trebui să aducă și argumente pentru afirmațiile transmise.

”A mai folosit şi în alte luări de poziţii cuvântul 'îngrijorător'. Rolul ministrului Justiţiei e ce scrie în fişa postului, nu să comenteze ce spune un ambasador. Nu cred că starea de îngrijorare vine că se schimbă de la 3 ani, la 4 ani pentru cei cu mandate de conducere. Ca să îţi exprimi îngrijorarea trebuie să vii şi cu argumente. Preocuparea mea ca ministru e ca cele 100 de apartamente din Ministerul Justiţiei să rămână la noi pentru a ajuta tinerii din minister. Nu cred că de asta şi-a manifestat îngrijorarea”, a tunat Tudorel Toader în direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.