Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la București anunță cum vor fi ridicate vizele pentru români: Voi lucra împreună cu Guvernul

Ambasada SUA în România
Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi că nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România, dar, din păcate, există o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

Citește și: Mihai Tudose profețește: La alegerile din toamnă PSD-ul bate PNL

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%. (...) Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: ”Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

El a afirmat, în acest context, că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca economia României să se dezvolte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.