DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ambasadorul sud-coreean, Kim Yong Ho, în vizită la Compartimentul de Robotică al Spitalului Clinic de Recuperare din Iași

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala Sfantul Sava

Ambasadorul Republicii Coreene în România, Kim Yong Ho, a efectuat, marţi, o vizită în municipiul Iaşi, pentru identificarea unor noi oportunităţi de colaborare, ocazie cu care a mers şi la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, pentru o prezentare a ultimelor echipamente din dotarea Compartimentului de Robotică, potrivit Agerpres.

În timpul vizitei sale la Iaşi, ambasadorul Kim Yong Ho, a fost însoţit de o delegaţie din care a făcut parte şi directorul general al The Korea Trade - Investment Promotion Agency - KOTRA, o organizaţie de promovare a comerţului şi a investiţiilor, Hur Jinhak, conform unui comunicat transmis de către Primăria Iaşi.

În cursul dimineţii, oficialul a discutat cu primarul Mihai Chirica despre relaţiile bilaterale dintre România şi Coreea de Sud şi despre evoluţia recentă a acestora. Cu acest prilej, edilul-şef şi ambasadorul au abordat posibilităţile de extindere a cooperării în domeniile economic, medical, cultural şi universitar dintre cele state şi, în particular, dintre Coreea de Sud şi municipiul Iaşi.

Întâlnirea de la sediul Primăriei Iaşi a fost urmată de o vizită la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, unde au participat la o prezentare a ultimelor echipamente din dotarea Compartimentul de Robotică.

"Prin noile dotări de înalt nivel tehnologic, tratamentele specifice vor fi mult mai uşor de aplicat şi cu şanse crescute de reuşită. Din fericire, aceste aparate de ultimă generaţie sunt însoţite şi de specialişti pe măsură, aşa cum sunt cadrele medicale de la Spitalul de Recuperare. Statul coreean are una dintre cele mai puternice economii şi este un exemplu pentru noi şi pentru multe alte ţări din lume. Sperăm ca investiţiile coreene să îşi facă simţită prezenţa tot mai mult în oraşul nostru, în Moldova şi în întreaga ţară", a subliniat primarul Mihai Chirica.

Managerul Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi, Carmen Cumpăt, şi medicii unităţii medicale au prezentat cele trei echipamente medicale achiziţionate în acest an de municipalitatea ieşeană cu sprijinul Ministerului Sănătăţii: un aparat exoschelet pentru membrele superioare, un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior şi un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, destinat pentru evaluarea şi reabilitarea mersului pacienţilor şi evaluarea online a parametrilor mişcării.

"Anul 2021 a fost un an bun în ceea ce priveşte investiţiile în Spitalul de Recuperare. Peste 5 milioane de euro s-au investit în acest an. Ne doream foarte mult extinderea Centrului de robotică al spitalului, pe care l-am înfiinţat acum câţiva ani. Va mai fi implementat un proiect ce vizează robotica medicală, derulat în parteneriat cu Primăria Iaşi, UMF şi Institutul de Neurochirurgie din Chişinău. La anul vor începe şi lucrările. Şi acolo vor fi aduşi roboţi de recuperare. Scopul dotării spitalului cu astfel de aparatură a fost reducerea timpului de acces la serviciile medicale oferite de spital. După cum se ştie, înainte de pandemie erau liste de aşteptare de câteva luni. Astfel reducem timpul de acces şi totodată integrăm cât mai rapid pacientul în societate", a declarat mamanagerul Spitalului de Recuperare din Iaşi, Carmen Cumpăt.

Investiţiile pentru achiziţia acestor trei roboţi, în valoare de peste 4,2 milioane lei, fac parte dintr-un program mai amplu de care beneficiază unitatea medicală, atât cu fonduri locale, naţionale, cât şi europene.

"Felicit Primăria municipiului Iaşi şi Spitalul de Recuperare pentru aceste dotări şi sper ca de acestea să beneficieze cât mai mulţi cetăţeni din Iaşi şi din România", a transmis ambasadorul Kim Yong Ho.

Tot în cursul zilei de marţi, delegaţia sud-coreeană a avut la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi o întrevedere cu reprezentanţii mediului de afaceri local. La eveniment au participat şi reprezentanţii a două firme româno-coreene, din domeniul produselor cosmetice şi cel alimentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.