Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Turciei, despre Nalan Oral: E acuzată că face parte dintr-o grupare teroristă de extremă stângă

Property Turkey
UE vs Turcia

Ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a afirmat, vineri, că Nalan Oral, arestată la sfârşitul săptămânii trecute la graniţa dintre Ungaria şi România, a fost condamnată de justiţia turcă, fiind acuzată că face parte dintr-o grupare teroristă de extremă stângă din Turcia. "Suntem surprinşi şi întristaţi să vedem că presa a numit-o pe această individă ca fiind activistă, pentru că ea are o condamnare din partea unei curţi din Turcia şi nu este relaţionată cu tentativa de puci, ci este un cu totul alt dosar. Este acuzată că face parte dintr-o grupare teroristă de extremă stângă din Turcia", a declarat ambasadorul Osman Koray Ertaş, în cadrul unui eveniment organizat la reşedinţa sa din Bucureşti, cu prilejul împlinirii unui an de la evenimentele din 15 iulie 2016, conform Agerpres.

Potrivit ambasadorului, justiţia va decide ce se va întâmpla în cazul acesteia. "Justiţia este independentă în România, este independentă în Turcia şi vom vedea ce se întâmplă", a spus Osman Koray Ertaş. Ambasadorul a precizat că, în baza convenţiilor şi mecanismelor existente, Ministerul Justiţiei din Turcia aşteaptă să trimită documentele de extrădare părţii române şi, dacă justiţia română decide că este o cerere justificată, va acţiona ca atare.

Nalan Oral a fost arestată la sfârşitul săptămânii trecute la graniţa dintre Ungaria şi România, a anunţat avocatul acesteia, Olivier Stein, fiind citat de cotidianul lalibre.be. Conform sursei citate, autorităţile române, care o deţin în prezent, intenţionează să o predea Turciei care a transmis Interpolului un mandat internaţional de arestare pe numele său. Femeia, în vârstă de 37 de ani, a primit statutul de refugiat în Belgia în 2012. Ea a fugit din Turcia după ce ar fi fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru activităţi militante în favoarea drepturilor omului şi femeilor, potrivit Uniunii turce a femeilor socialiste din care face parte. Recent, un tribunal român a decis menţinerea ei în arest. Cazul său va fi examinat din nou într-o şedinţă la 17 iulie, mai scrie lalibre.be.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.