Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ucrainei, atac suburban la cancelarul Germaniei: 'Un lebăr ursuz', 'nu pare a fi demn de un om de stat'

olaf scholz

Ambasadorul Ucrainei la Berlin l-a criticat aspru pe cancelarul german Olaf Scholz, deoarece nu a vizitat încă Kievul cu scopul de a-şi manifesta sprijinul pentru Ucraina, spre deosebire de alţi lideri europeni, comparându-l cu un ”lebărvurst ursuz”, al cărui comportament ”nu pare a fi demn de un om de stat”, potrivit agenţiei de presă DPA, citată de BBC.

Cancelarul Olaf Scholz a indicat, luni seară, că nu va vizita capitala Ucrainei până când preşedintele german Frank-Walter Steinmeiner nu va întreprinde şi el o călătorie la Kiev.

Ucraina a respins oferta unei vizite a preşedintelui Steinmeier în luna aprilie, fiind perceput la vremea respectivă ca un refuz.

”A te comporta ca un lebărvurst ursuz nu pare a fi demn de un om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de exterminare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu ne putem comporta ca la grădiniţă”, a declarat ambasadorul ucrainean Andrii Melnik pentru agenţia de presă germană DPA.

Melnk a criticat în mod repetat Partidul Social Democrat (SPD) din care face parte cancelarul Scholz din cauza legăturilor strânse cu Rusia care datează de mulţi ani de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.