Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ucrainei susține că nu e prima dată când Kelemen Hunor nu e lăsat să intre în țară - I-a fost interzisă intrarea în Ucraina încă din 2017

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei la București, susține, intr-o postare pe Facebook, că lui Kelemen Hunor, președintele UDMR, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei in urma cu doi ani, menționând că nu e prima dată când este refuzat.

"Am aflat acum cateva ore aici pe facebook că Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor Oficial n-a fost lăsat azi dimineață să intre pe teritoriul Ucrainei.

Citeste si Tudorel Toader, după reproșurile lui Liviu Dragnea - În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență !

În aceasta situație neplăcută dar absolut firească aș dori să fac câteva precizări:

1. Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităților ucrainene.

2. Și de data această conform legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o. E adevărat că decizia nu conține motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene.

Și bineînțeles sunt deschis și voi fi onorat să-i ofer și personal domnului Kelemen Hunor orice explicații suplimentare", scrie Oleksandr Bankov pe Facebook.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, unde urma să participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.