Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ungariei la Stokholm a fost convocat la Ministerul suedez de Externe

Operation World
Suedia

Ministerul de Externe al Suediei l-a convocat miercuri pe ambasadorul Ungariei în legătură cu polemica declanşată între cele două state de criticile venite de la Stockholm cu privire la politica natalistă a Budapestei, transmite AFP preluată de Agerpres.

'Întâlnirea va avea loc astăzi (...) la Stockholm', a declarat purtătorul de cuvânt Anton Dahlquist, fără a oferi alte informaţii.

La 12 februarie, ministrul suedez al afacerilor sociale, Annika Strandhall, a notat pe Twitter că 'planul de acţiune privind protecţia familiei' prezentat de şeful guvernului ungar, Viktor Orban, are 'miasme din anii 1930'.

'Ceea ce este pe cale să se întâmple în Ungaria este alarmant. Acum Orban vrea mai mulţi copii unguri 'adevăraţi' (...) Acest tip de politică va dăuna autonomiei pentru care femeile au luptat vreme de decenii', a mai comentat ministrul suedez.

Premierul Orban a prezentat săptămâna trecută un plan de susţinere a natalităţii pe fondul problemelor demografice ale Ungariei. Planul prevede, între altele, acordarea de credite fără dobândă pentru locuinţe sau automobile şi exceptarea de la impozitul de venit a mamelor cu cel puţin patru copii.

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat pe ambasadorul suedez după comentariile ministrului Annika Strandhall.

Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a explicat vineri că ambasadorul suedez fusese informat că aceste afirmaţii sunt 'inacceptabile'. 'Ungaria cheltuieşte banii pentru familii, Suedia pentru migranţi', a declarat Szijjarto.

La sfârşitul săptămânii trecute, într-o emisiune televizată, vicepremierul ungar Zsolt Semjén a calificat-o pe Annika Strandhall drept o 'biată creatură bolnavă', afirmaţie pe care, conform televiziunii publice de la Stocholm, ministrul suedez nu a dorit să o comenteze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.