Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambiţiile nucleare ale Phenianului domină! Discuții aprinse între cele două Corei: 'Astfel de propuneri sunt lipsite de sinceritate'

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Miniştrii afacerilor externe ai celor două Corei s-au întâlnit duminică în capitala Filipinelor, Manila, în ajunul unui forum regional consacrat securităţii, a informat luni agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citată de AFP, informează agerpres.ro

În cursul unei scurte întrevederi, ministrul sud-coreean Kang Kyung-Wha a cerut Phenianului să-i accepte oferta de dialog pentru a relaxa tensiunile în peninsulă şi a facilita o nouă reuniune a familiilor despărţite prin războiul Coreii (1950-1953), potrivit unui responsabil sud-coreean din Ministerul Afacerilor Externe, citat de Yonhap.

Klaus Iohannis, discurs emoţionant: 'Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor'


Dar - potrivit Yonhap - omologul său nord-coreean Ri Hong-Yo a replicat că propunerile Seulului nu sunt sincere. "Ţinând seama de situaţia actuală în care Sudul colaborează cu SUA pentru a accentua presiunile asupra Nordului, astfel de propuneri sunt lipsite de sinceritate", a declarat el.

Fără precedent: Se cere retragerea cetățeniei române a președintelui UDMR


Ameninţarea crescândă pe care o reprezintă ambiţiile nucleare ale Phenianului domină discuţiile de la Manila, unde sunt prezenţi miniştrii afacerilor externe ai principalelor puteri implicate în criză, în cadrul forumului Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiatic (ASEAN) ale cărui lucrări se desfăşoară luni. 

Washingtonul şi Beijingul şi-au sporit presiunile asupra Phenianului, în timp ce ONU tocmai şi-a înăsprit sensibil sancţiunile împotriva Coreii de Nord după ultimele sale două teste cu rachete balistice intercontinentale care pun o parte din continentul american în raza sa de acţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.