Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulanţe militare ruseşti trimise cu un cargobot spre Siria după anunţul primelor cazuri de COVID-19

www.alamy.com
Ambulante cargobot

Un cargobot operat de Marina Rusă a tranzitat strâmtoarea Bosfor navigând spre Siria cu un transport de ambulanţe militare, transmite marţi Reuters, citată de Agerpres.

Siria a raportat primul său caz de COVID-19 duminică, după săptămâni în care autorităţile de la Damasc au respins afirmaţiile opoziţiei conform cărora pandemia a ajuns şi în această ţară distrusă de războiul civil şi cu un sistem medical în stare de avarie.

Vasul Dvinitsa-50, parte a flotei auxiliare ruse, transporta pe punte, conform unui reporter Reuters, cel puţin trei ambulanţe militare şi un container.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Rusia, care i-a oferit sprijin militar preşedintelui sirian Bashar al-Assad încă din 2015, dispune de o bază a marinei militare la Tartus şi de o bază aeriană la Latakia, pe teritoriul Siriei.

Armata Rusă a anunţat luni că niciunul dintre soldaţii săi nu a contractat noul coronavirus. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost la rândul său testat după revenirea din Siria, în această săptămână, iar testul a ieşit negativ, mai notează Reuters care citează agenţia Itar-TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.