Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă grasă în scandalul copiilor români blocați în Japonia

bataie lovitura surpriza

Asociația care a organizat o tabără pentru copii în Tokyo a fost sancționată de către Ministerul Turismului în urma autosesizării pentru că niciun reprezentant al acesteia nu s-a prezentat la sediul instituției conform invitației trimise.

Asociația a fost sancționată cu suma de 50.000 de lei.

  • Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal pentru înșelăciune în cazul taberei din Japonia, după ce mai mulți copii au rămas blocaţi pe aeroport în Tokyo. Cercetările se fac împreună cu procurorii. "La data de 27.06.2019, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile de organizare a unor deplasări în străinătate, respectiv New York şi Tokyo, oferite de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, constând în aceea că nu a oferit condiţiile de cazare şi transport stabilite în contracte, beneficiari fiind persoane minore”, potrivit oficialilor

Citește și: E OFICIAL: A plecat o piesă grea din Guvern

De asemenea, Ministerul Turismului a înștiințat Inspectoratul de Poliție Județean Gorj cu privire la rezultatele acțiunilor de control care au avut loc la cele două sedii ale Asociației Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile. Inspectorii de control din cadrul Ministerului Turismului păstrează legătura cu reprezentanții IPJ Gorj pentru a pune la dispoziție toate documentele necesare în vederea soluționării rapide a acestui caz.

ONG-ul nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obținerii unei licențe de turism, pentru activitatea desfășurată, conform legislației în vigoare.

Asociația a mai fost sancționată, în anul 2017, cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism.

În cazul în care turiștii constată că legislația nu este respectată, Ministerul Turismului îi îndrumă pe aceștia să depună sesizări pentru a fi luate la timp măsurile necesare.

Ministerul Turismului recomandă tuturor cetățenilor ca, înainte de contractarea unui pachet de servicii turistice, să verifice pe site-ul instituției dacă operatorul economic este licențiat, dar mai ales să verifice dacă pachetul de călătorie este garantat 100%, conform prevederilor OG 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.