DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

AMENDĂ MAXIMĂ pentru postul din grupul PRO TV: Dă mai multă publicitate decât emisiuni

SONY DSC

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul Pro 2 cu 200.000 de lei pentru depăşirea intervalului de difuzare a publicităţii.

Amenda de 200.000 de lei postului Pro 2 a fost dată pentru încălcarea prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului care prevede ca "proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Postul Mozi+ deoarece nu a respectat dispoziţiile art. 24, raportate la cele ale art. 19 alin. (2) lit. a), b) şi c) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, la difuzarea filmului artistic "World War Z", în data de 08.12.2019.

Art. 24 - (1) prevede ca "programele 15 se difuzează numai în intervalul orar 23,00 - 6,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 15 de culoare albă; fac excepţie de la intervalul orar filmele artistice, serialele şi cele documentare clasificate 15, în cazul cărora intervalul permis de difuzare este 22.00 - 6.00".

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

România TV a primit aceeaşi amendă, 5.000 de lei, pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri din perioada 6 - 10.02.2020, difuzate cu încălcarea dispoziţiilor art. 64 alin. (1) lit. b). La stabilirea sancţiunii s-a reţinut şi nerespectarea art. 40 alin. (1) în cadrul următoarelor ediţii informative: „Ştirile România TV” din 06.02.2020 ora 13.00, "Ştirile România TV" din 07.02.2020 ora 14.00 şi "Breaking News" din 09.02.2020, ora 17.00.

Art. 40 - (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

Citește și: Marcel Vela susține că Dumitru Coarnă va candida la alegeri! Reacția liderului sindical

Somaţii publice au primit posturile Pro X, România TV, B1TV şi Radio ZU pentru încălcări ale Legii audiovizualului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.