Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENDĂ RECORD în Germania: Procurorii sancționează Volkswagen cu UN MILIARD de euro

Volkswagen

Procuratura din Germania a impus Volkswagen o amendă de 1 miliard de euro în scandalul emisiilor, aceasta fiind una dintre cele mai mari amenzi aplicată vreodată unei companii germane, transmite CNN.

Amenda a fost anunţată miercuri de către procuratură şi de către Volkswagen, iar grupul a exprimat speranţa ca astfel să fie întoarsă o pagină în cazul manipulării rezultatelor testelor de poluare ale vehiculelor diesel, scrie news.ro.

Citește și: Abuzuri incredibile! Românii din Cernăuți, hăituți de Serviciul de Securitate al Ucrainei! Solicitare de urgență către Președinție și Guvern

”Este una dintre cele mai mari amenzi impusă vreodată unei companii din Germania”, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Producătorul auto a precizat că a aceptat plata acestei amenzi.

Citește și: Ați da atâția bani pe o pereche de pantaloni? Cât costă blugii pe care Ilie Năstase i-a purtat la evenimentul dedicat Simonei Halep

”Volkswagen a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva acesteia. În acest fel, Volkswagen îşi recunoaşte responsabilitatea pentru criza diesel”, potrivit unui comunicat al grupului.

Scandalul manipulării testelor de poluare ale vehiculelor diesel a izbucnit în 2015, când Volkswagen a recunoscut în Statele Unite că a instalat pe acestea software-uri ilegale pentru a reduce emisiile în timpul testelor.

Citește și: Liiceanu „atacă” o nouă piață! Din ce vrea să câștige acum bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.