Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENDĂ uriașă pentru Realitatea PLUS: Ce a apărut pe postul unde lucrează fosta consilieră a lui Klaus Iohannis

realitatea plus

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, posturile Realitatea Plus şi Naşul TV cu amenzi în valoare de 20.000 de lei, respectiv 10.000 de lei, pentru încălcări ale Codului audiovizualului.

Realitatea Plus, unde principala vedetă este Mădălina Dobrovolschi, fosta consilieră a lui Klaus Iohannis, a fost amendată cu 20.000 de lei pentru ediţiile din 18 şi 25.05.2020 ale emisiunii "Jocuri de putere" moderate de Oreste Teodorescu.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Consiliul a amendat modul în care au fost abordate subiecte precum autonomia Ţinutului Secuiesc, situaţia minorităţilor etnice în Ungaria comparativ cu România, respectiv evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş, pentru că radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) şi b), art. 66, art. 67 şi nici pe cele ale art. 40 alin. (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Totodată, Realitatea Plus a primit somaţie plublică pentru ediţia din data de 23.05.2020 a emisiunii "România la apel", difuzată cu încălcarea prevederilor art. 40 alin. (2) din Codul audiovizualului.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

Postul Naşul TV a primit amendă de 10.000 de lei pentru ediţia din 04.05.2020 a emisiunii "Naşul Special", la difuzarea căreia nu s-a ţinut cont de dispoziţiile art. (3) alin. (2) din Legea audiovizualului şi nici de cele ale art. 40 alin. (2) şi (5) din Codul audiovizualului.

De asemenea, somaţie publică a primit şi postul România TV pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (1) din Codul audiovizualului, în cadrul emisiunii "România te vede" din 06.06.2020.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.