Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENINȚĂRI din Belarus: Înarmăm jumătate de milion de oameni

lukasenko putin

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat miercuri că este gata să înarmeze o jumătate de milion de belaruşi "în cazul în care situaţia se va agrava", o declaraţie ce intervine în contextul regional actual provocat de conflictul din Ucraina.

"Trebuie să fiţi liniştiţi: în cazul agravării situaţiei, avem planuri de a înarma 500.000 de belaruşi. Este o forţă suficientă pentru a contracara orice intenţii", a afirmat preşedintele fostei republici sovietice cu o populaţie de 9,5 milioane locuitori, într-un mesaj adresat poporului belarus şi Adunării Naţionale (parlamentul) de la Minsk, după cum relatează Unian.

Aceste declaraţii survin după o serie de afirmaţii similare făcute în ultima vreme de Aleksandr Lukaşenko pe acest subiect. În urmă cu două săptămâni, preşedintele Lukaşenko declara că Republica Belarus este o ţară paşnică ce nu vrea să fie în conflict cu nimeni, dar că este gata să răspundă în mod adecvat în cazul în care va exista un duşman. "Noi nu vrem să ne batem, însă, dacă cineva va dori, îl vom întâmpina cu demnitate. Dar, deocamdată, nu avem astfel de duşmani", afirma Luşakenko, după cum scria Unian.

În acelaşi timp, într-un interviu acordat la începutul acestei luni pentru Bloomberg, Aleksandr Lukaşenko sublinia că Belarus 'nu va fi niciodată în conflict cu Rusia', dar că ţara sa nu va fi niciodată parte a Federaţiei Ruse.

''În Rusia există mulţi politicieni care gândesc în stil imperialist şi care văd Belarusul doar ca pe o regiune nord-vestică (a Federaţiei Ruse). La aceasta, noi răspundem foarte clar: nu vom fi o regiune nord-vestică (a Rusiei)'', afirma liderul de la Minsk în interviul menţionat, noteaza agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.