Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințat cu destituirea, Donald Trump spune că e IMPOSIBIL de demis: 'Nu sunteţi în măsură să mă destituiţi'

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări luni că Congresul "nu este în măsură" să-l destituie, o ipoteză avansată de aleşii democraţi care se bazează pe raportul de anchetă privind ingerinţa rusă în prezidenţialele din 2016, relatează AFP.

"Numai delictele grave sau infracţiunile pot duce la o destituire", a scris Donald Trump pe Twitter, informează agerpres.ro.

Citește și: Surpriză mare! Klaus Iohannis a fost detronat în lupta pentru prezidențiale! Cine i-a luat fața

"Nu am comis niciun delict (nici conspiraţie, nici obstrucţionare) deci nu sunteţi în măsură să mă destituiţi", a adăugat el.

După 22 de luni de anchetă, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a existat nicio înţelegere între echipa de campanie a republicanului Donald Trump şi Moscova, în raportul său publicat joi.

Citește și: După reacția acidă a lui Tudorel Toader, Rareș Bogdan iese la rampă! ‘Nu uita’

Însă, chiar dacă Trump şi-a proclamat victoria, apreciind că este total exonerat, aceste concluzii nu l-au exonerat de suspiciunile de obstrucţionare a justiţiei.

Robert Mueller a arătat în special că Donald Trump a încercat să-i facă ancheta să eşueze, încercând să-l concedieze.

Citește și: Și lui îi plac banii publici! Dezvăluire-bombă despre șeful USR: afaceri cu MAI, dar și cu prefectura lui Mazăre

Senatoarea democrată Elizabeth Warren, candidată la Casă Albă, a cerut vineri lansarea unei proceduri de destituire vizându-l pe preşedinte pentru obstrucţionarea justiţiei, un delict despre care ea crede că este dovedit de raportul procurorului special Robert Mueller.

Alţi democraţi, care cred că această bătălie este pierdută de dinainte, sunt reticenţi. Ei se tem că vor plăti preţul pentru un astfel de demers la votul pentru alegerile prezidenţiale din 2020.

Citește și: Oreste anunță „prăbușirea abisală” a PSD-ului! Imaginea făcută publică

Potrivit majorităţii experţilor în drept constituţional, ipoteza unei destituiri a lui Donald Trump rămâne o eventualitate foarte îndepărtată în situaţia actuală.

Această procedură de punere sub acuzare, cunoscută în engleză sub numele de "impeachment", ia forma unui proces în faţa corpului legislativ. Or, Senatul american şi-a conservat majoritatea republicană în urma alegerilor parţiale legislative din noiembrie.

Citește și: Război total în presă! Emilia Șercan, pusă la zid! Apare numele lui Florian Coldea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.