Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințată de PSD cu instanța, AEP spune că e gata să îi dea banii: 'Dacă se rezolvă problema, îi putem da'

Inquam Photos / George Calin
Constantin-Florin Mituleţu-Buică AEP

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat luni că este o plângere prealabilă împotriva deciziei de a nu rambursa PSD sumele din campania pentru europarlamentare şi că, dacă din documentele pe care le vor prezenta se rezolvă problema cu privire la semnatarul cererii de rambursare, AEP are banii în buget şi îi poate da.

"La acest moment, e o plângere prealabilă, vom vedea care sunt etapele, nu am văzut documentele până la această dată, vom vedea dacă din documentele pe care le-au prezentat sau pe care le vor prezenta în susţinerea plângerii prealabile se rezolvă această problemă cu privire la semnatarul cererii de rambursare. Dacă se va rezolva, noi avem banii în buget, îi putem rambursa. Dacă nu se va rezolva, vom vedea în etapa următoare, la nivelul instanţei", a spus preşedintele AEP, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

El a menţionat că, atunci când s-a stabilit nerambursarea, nu exista informaţie clară dacă semnatarul cererii de rambursare are împuternicirea liderului partidului.

"La momentul la care s-a stabilit nerambursarea nu exista informaţie clară că persoana care a semnat cererea de rambursare ca reprezentant legal are împuternicirea preşedintelui partidului, doamna Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte executiv, care conducea la acea dată partidul", a explicat Mituleţu-Buică.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Codrin Ștefănescu: ‘Nefericiților, acest popor a plătit cu sânge dreptul de a spune NU, de a spune JOS’

Pe 29 august, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că social-democraţii vor depune acţiune în instanţă pentru recuperarea de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sumelor aferente campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

"Legat de ce s-a întâmplat cu rambursarea sumelor din campania electorală pentru europarlamentare, noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorităţii Electorale Permanente, motiv pentru care luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la AEP. De altminteri, raportul de control al Autorităţii arată clar că s-au îndeplinit toate condiţiile ca suma să fie rambursată PSD. Prin urmare, ne considerăm îndreptăţiţi să mergem în instanţă şi sperăm să recuperăm această sumă", afirma Fifor.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după declarațiile premierului: Trebuie să plece de la Palatul Victoria .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.