Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare cu bombă în metroul din Bruxelles: 'Toate serviciile de poliție sunt în alertă' / legătura cu Rusia

ultima ora

Procuratura din Bruxelles a deschis o anchetă judiciară pentru afla cine este autorul unei amenințări cu bombă formulată în limba rusă.

Începând de marți seară au circulat mesaje despre o potențială amenințare cu bombă în metroul din Bruxelles pentru miercuri dimineață, transmite presa din Belgia.

Ce spune Poliția

Chestionată, purtătoarea de cuvânt a poliției federale, An Berger, confirmă că "un e-mail care amenință un atac cu bombă asupra unei linii de metrou din Bruxelles a fost primit în noaptea de marți spre miercuri".

"Am luat acest lucru foarte în serios, am făcut o verificare cu câini de poliție capabili să detecteze explozibili care s-au dovedit negativi, dar rămânem foarte vigilenți, toate serviciile de poliție sunt în alertă. Procuratura din Bruxelles a deschis o anchetă pentru a identifica autorul acestei amenințări cu bombă".

Acesta nu ar fi primul e-mail care amenință un atac cu bombă în metroul din Bruxelles, formulat în limba rusă, care ar fi ajuns la autoritățile belgiene, transmite presa. Ar fi existat deja cel puțin alte două de același tip de la jumătatea lunii februarie: primul e-mail datând din 16 februarie și vorbind despre o amenințare de atac cu bombă asupra liniei de metrou 2 / 6 din Yzer sau Rogier; al doilea e-mail din 3 martie și vorbind despre un atac cu bombă împotriva comunității LGBT+; e-mailul în cauză astăzi, datând de marți, 7 martie, în jurul orei 20, și raportând represalii în urma politicii europene în războiul din Ucraina.

Amenințare considerată „medie”

Nivelul de amenințare rămâne la 2 pe o scară de 4/ Aceasta înseamnă că amenințarea este considerată "medie" și "puțin probabilă". La rândul său, ambasada SUA la Bruxelles a făcut un comunicat pentru a-și îndemna cetățenii să manifeste "prudență" în urma acestei noi amenințări de bombardament atunci când călătoresc în și în jurul capitalei; sfătuindu-i să evite aglomerația, să păstreze un profil scăzut și să verifice site-urile media locale!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.