Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare voalată? Vladimir Putin l-a invitat pe Joe Biden la un ceai: 'Poate să ne viziteze'

Kremlin
Vladimir Putin Valdai

Președintele rus Vladimir Putin l-a chemat pe Biden în Rusia la "clătite și ceai", într-o declarație în care s-a arătat iritat de ultimele echipamente militare livrate de SUA în Ucraina. Este vorba despre sistemele ATACMS / Army Tactical Missile System, capabile să lovească ținte la distanțe de 300 de kilometri.

În China, Putin a ironizat susținerile conform cărora forțele Moscovei se confruntă cu dificultăți pe frontul din Ucraina.

"Dacă Rusia a pierdut războiul, de ce (SUA) îi aprovizionează (pe ucraineni) cu sistemul ATACMS? Să și le ia înapoi, împreună cu celelalte arme. (Joe) Biden poate să ne viziteze la un ceai, să ia loc și să mănânce clătite", a afirmat președintele rus, potrivit The Telegraph.

El a răspuns întrebării unui jurnalist, care i-a reamintit că președintele SUA afirmă că Moscova a pierdut deja războiul declanșat împotriva Kievului.

Invitația lui Putin la ceai, o amenințare voalată?

O serie de opozanți ai lui Vladimir Putin, precum și disidenți ruși în exil, au murit în circumstanțe suspecte, asociate adesea cu indicii de otrăvire. Unii dintre aceștia au murit după ce au băut ceai otrăvit.

În urmă cu doi ani, o instanță europeană a declarat Kremlinul responsabil pentru asasinarea, în 2006, a lui Aleksandr Litvinenko.

Litvinenko, în vârstă 43 de ani, fost spion rus devenit critic al lui Putin, a murit după ce a băut ceai verde contaminat cu Poloniu 210 - un element puternic radioactiv - într-un hotel din Londra.

Mai recent, în august 2020, liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, fost otrăvit în Siberia în circumstanțe similare. Însă, de astă dată, s-a folosit Noviciok, un agent neurotoxic dezvoltat de serviciile secrete ruse.

Opozantul rus a supraviețuit după ce a fost supus unui tratament în Germania, fiind în prezent încarcerat în Rusia, unde execută condamnări pe care le-a denunțat drept motivate politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.