Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameninţări fără precedent din partea Rusiei la adresa Basarabiei: 'Vor RĂZBOI'

rusi in Transnistria

Basarabia are parte de noi probleme şi ameninţări din partea Rusiei. Curajul autorităţilor de la Chişinău de a cere retragerea trupelor ruse din Transnistria, ar putea costa scump. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că cei care au influențat autoritățile moldovenești să ceară la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria, doresc să provoace un război în regiune.

Citeşte şi: Rectorul Universităţii Politehnice, REACŢIE la percheziţiile DGA de la instituţia pe care o conduce

„Nu cred că este posibil să spunem cu precizie dacă va fi sau nu război. Nimeni nu dorește acest lucru, cu excepția celor care i-au dus de mână pe reprezentanții conducerii atunci când ei au semnat Nota privind retragerea militarilor noștri din Transnistria. Cei care au îndemnat Chișinăul, în acest sens, doresc război între noi și Ucraina, între noi și Moldova”, a declarat Lavrov, citat de RIA NOVOSTI.

Citeşte şi: RĂZBOI TOTAL între o vedetă a Antenei 1 şi un fotbalist de naţională: Mesaj fără precedent al lui Dan Negru

Moldova a înaintat o scrisoare către ONU prin care cere includerea pe ordinea de zi a celei de-a 72-a Adunare Generală subiectul retragerii trupelor ruse de ocupație din regiune, conform publika.md. Cererea a fost semnată de către reprezentantul Parlamentului Moldovei la ONU, Victor Moraru, care susține că prezența trupelor ruse „reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale”. „Guvernul Republicii Moldova, în conformitate cu articolul 11 din Carta Națiunilor Unite, cere ca subiectul retragerii complete a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova să fie inclusă pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU”, se arată în demers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.