Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi amenințări din partea Rusiei: Rachetele hipersonice rusești Kinzhal ar putea 'mătura' o bază NATO din România înainte de a-și da seama (presa rusă)

wikimedia.org
Rachetele hipersonice rusești Kinzhal

În timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina, forțele armate ruse au folosit de trei ori sistemele de rachete hipersonice Kinzhal (Dagger), relatează publicația Rossiyskaya Gazeta (Ziarul rus).

Racheta hipersonică Kinzhal a fost folosită pentru prima dată în Ucraina la 18 martie pentru a distruge depozitul subteran de rachete și muniție de aviație al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) din satul Delyatyn, regiunea Ivano-Frankivsk. Trebuie menționat că acest lucru s-a întâmplat la doar 80 de kilometri de granița cu România. Dar se știe că România a desfășurat pe teritoriul său, în 2016, un complex staționar de apărare antirachetă Aegis Ashore cu interceptoare americane de rachete precum RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3). În total, 3 baterii de 8 rachete SM-3 Block IB au fost desfășurate la baza militară de la Deveselu începând din 2015.

"Atacul cu rachete hipersonice Kinzhal a arătat foarte clar că rachetele noastre hipersonice cu focoase convenționale vor mătura sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore al NATO, dacă este necesar, înainte ca acesta să poată fi pus în alertă", a precizat publicația, informează rg.ru.

În noiembrie 2018, Institutul de Cercetare Navală al SUA a remarcat că sistemele de apărare antirachetă desfășurate în România și Polonia ar putea fi ușor transformate în sisteme ofensive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.