Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințat de Iran, Israelul a făcut o demonstrație de forță: Și-a testat noile sisteme de apărare unice în lume

Breaking Defense
Iron Dome rachete

Israelul a anunţat marţi că a efectuat cu succes mai multe teste-cheie ale sistemelor sale de apărare antirachetă, în contextul tensiunilor cu Iranul în urma asasinării luna trecută a cercetătorului nuclear iranian Mohsen Fajrizadeh, pentru care Teheranul acuză Mossad-ul, relatează agenţia EFE.

Simularea a testat capacităţile unei noi versiuni a sistemului antirachetă ''Praştia lui David'', folosit pentru interceptarea rachetelor cu rază medie şi lungă de acţiune, precum şi ale sistemului ''Cupola de Fier'', destinat interceptării rachetelor de croazieră, a dronelor şi altor ameninţări, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Exerciţiul a probat şi interoperabilitatea apărării antieriene multistrat, prin combinarea acestor sisteme cu sistemul Arrow (Săgeată) pentru interceptarea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune, inclusiv a celor de mare altitudine şi dotate cu focoase nucleare.

''Acesta este unul dintre mecanismele de apărare aeriană cele mai avansate din lume şi protejează statul de ameninţările apropiate şi îndepărtate (...) Sistemele acestui mecanism pe niveluri multiple oferă Israelului o capacitate strategică de primă clasă, ceea ce ne permite să acţionăm eficient în orice scenariu'', a declarat ministrul israelian al apărării, Beny Gantz.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

Tensiunea în regiune a crescut recent în urma asasinării cercetătorului Mohsen Fajrizadeh în Iran, ţară care acuză Israelul că se află în spatele atentatului şi a promis răzbunare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.