Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de 9.000 de lei şi termene stricte de remediere, după un control al DSP Vrancea la SJU Focşani

Europa FM
doctor medic spital

Amenzi de 9.000 de lei pentru mai multe persoane responsabile de mizeria găsită în subsolul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani şi termene stricte de remediere a deficienţelor constatate au fost impuse de DSP Vrancea, după două zile de control la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Totodată, mai multe materiale sanitare atât în termen de valabilitate, cât şi expirate au fost retrase şi vor fi distruse pentru că au fost depozitate în condiţii improprii, potrivit news.ro.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a făcut, timp de două zile, un control la Spitalul Judeţean Focşani după ce în presă au apărut mai multe imagini cu condiţiile improprii din spaţiile de depozitare situate la subsol.

Inspectorii sanitari au găsit mucegai, infiltraţii, materiale sanitare depozitate unele peste altele şi chiar şobolani.

Inspectorii sanitari au aplicat amenzi şi au trasat termene stricte de remediere a tuturor problemelor găsite.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

"Inspectorii DSP au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 9.000 de lei personalului responsabil cu depozitarea materialelor sanitare şi celor care aveau în sarcină efectuarea lucrărilor de reparaţii a acestor spaţii. De asemenea, s-a dispus igienizarea imediat a spaţiilor şi repararea instalaţiei sanitare, verificarea permanentă a condiţiilor de depozitare, refacerea imediată a stocurilor de materiale sanitare necesare hemodializei, efectuarea cât mai rapidă a deratizării şi respectarea termenului de 6 luni. În vederea remedierii deficienţelor constatate, inspectorii DSP vor realiza noi controale”, a declarat Silviu Stanciu, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea.

Situaţia din subsolul Spitalului Judeţean Vrancea era cunoscută şi chiar exista un plan prin care trebuiau să se facă o serie de lucrări în subsolul unităţii sanitare. Toate lucrările au fost oprite însă după declanşarea epidemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, reprezentanţii unităţii sanitare recunosc că materialele sanitare găsite la subsol, depozitate în condiţii improprii, care aparţineau secţiei de nefrologie şi farmaciei spitalului, nu aveau ce căuta acolo şi se va declanşa o anchetă internă pentru identificarea vinovaţilor.

"Situaţia subsolului este arhicunoscută de toata lumea. Acesta urma să intre într-un amplu proces de renovare fiind prins în Programul de Conformare al spitalului pentru era vorba despre nişte investiţii majore, iar acest lucru era ştiut chiar şi de DSP Vrancea. Ceea ce s-a găsit însă în unele magazii nu trebuia, sub nicio formă, depozitat acolo. La nivelul fiecărei secţii sunt magazii atât pentru materiale sanitare, cât şi pentru medicamente, iar ce s-a găsit nu trebuiau să existe acolo. Cine şi-a asumat depozitarea în acel spaţiu va trebui să răspundă”, a declarat Diana Stoica, medic epidemiolog la Spitalul Judeţean Focşani.

Toate materialele sanitare găsite în subsolul Spitalului Judeţean Focşani, atât expirate, cât şi în termen de valabilitate, au fost retrase şi vor fi distruse pentru că au fost păstrate în condiţii improprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.