Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de aproximativ 60.000 de lei, aplicate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Vaslui

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au aplicat în ultimele două zile amenzi în valoare de aproximativ 60.000 de lei, cu ocazia unor controale efectuate la agenţi economici din judeţ, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de IPJ Vaslui, activităţile de control au vizat contracararea fenomenelor cu consecinţe păgubitoare asupra bugetului de stat, evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor şi lipsa evidenţierii acestora cu ajutorul caselor de marcat, precum şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost verificaţi peste 65 de agenţi economici şi au fost legitimate peste 80 de persoane. A fost constatată săvârşirea a trei infracţiuni, două de înşelăciune şi una de fals intelectual. Totodată, au fost aplicate un număr de 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 58. 000 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 18 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cinci au vizat încălcarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19 şi şase amenzi au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative", precizează sursa citată.

Totodată, poliţiştii au confiscat peste 3.700 de lei, precum şi bunuri în valoare de peste 1.100 de lei, care erau comercializate fără documente legale de provenienţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.