DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Amenzi de până la 6.000 de lei pentru desenatul pe garduri și clădiri. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

furios4you.com
graffiti

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede că imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereţii clădirilor şi pe garduri se sancţionează cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei.

De asemenea, conform legii, contravenientul este obligat să înlăture cele imprimate, cu redarea stării iniţiale a bunului sau refacerea acestuia, după caz. Această sancţiune se execută în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data la care devine executorie.

Actul normativ modifică şi completează Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în sensul înăspririi sancţiunilor pentru faptele privind imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini fără drept pe pereţii clădirilor şi garduri, respectiv dezlipirea sau distrugerea afişelor şi reclamelor legal amplasate.

"În cazul neîndeplinirii obligaţiei prevăzute, autoritatea administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia poate să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acţiune în regres împotriva contravenientului", stipulează legea.

Sunt prevăzute amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru "dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate".

Actul normativ vizează şi abrogarea Legii nr. 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al Capitalei şi al altor localităţi.

Legea intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.