Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 100.000 lei aplicate de inspectorii de muncă, în luna iulie

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, în luna iulie au fost efectuate un număr de 86 controale în domeniul relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată şi 45 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Din numărul total de angajatori verificaţi, 44 au fost sancţionaţi pentru neconformităţile constatate de inspectorii de muncă, dintre aceştia 34 angajatori fiind amendaţi pentru nereguli identificate în domeniul relaţii de muncă şi muncă nedeclarată, iar zece angajatori pentru probleme în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Sursa citată a precizat că, în total, au fost aplicate 73 de sancţiuni, dintre care 16 amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 121.000 lei.

Totodată, 56 de sancţiuni au fost aplicate în domeniul relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată, valoarea totală a amenzilor fiind de 89.000 lei, fiind depistată o persoană fără forme legale de angajare, iar 17 sancţiuni au fost aplicate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, valoarea totală fiind de 32.000 lei.

Printre neregulile identificate de inspectorii de muncă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se numără lipsa sistemelor de protecţie colectivă a schelelor, neîngrădirea şantierelor, poziţionarea necorespunzătoare a cablurilor electrice sau consumul de alcool în timpul programului de lucru, la care se adaugă şi mai multe neconformităţi în domeniul relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată.

În informarea ITM Harghita se mai precizează că în luna iulie au fost comunicate nouă evenimente la locul de muncă, care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.