Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 1,5 milioane de lei aplicate anul trecut de Garda de Mediu Brăila

garda de mediu

Amenzile aplicate anul trecut de Garda de Mediu Brăila pentru nerespectarea reglementărilor privind protecţia mediului au depăşit suma de 1,5 milioane de lei, potrivit informaţiilor făcute publice de Comisariatul Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu.

În anul 2022, Comisariatul Judeţean Brăila a efectuat un număr total de 639 de inspecţii, dintre care 139 de inspecţii planificate conform Planului anual de controale şi 500 de inspecţii neplanificate, informează Agerpres.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, din care 71 de amenzi în valoare totală de 1.518.000 de lei şi 31 de avertismente.

Neconformităţile constatate de inspectorii de mediu se referă la funcţionarea fără autorizaţie de mediu, nerespectarea prevederilor şi obligaţiilor din autorizaţia de mediu, nerespectarea obligaţiilor privind regimul deşeurilor; neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor generate, nerespectarea măsurilor pentru prevenirea, eliminarea sau reducerea poluării aerului, neadoptarea măsurilor pentru prevenirea fenomenului de ardere pe terenurile deţinute, desfăşurarea neautorizată a activităţii de dezmembrare autovehicule, neasigurarea de către unităţi administrativ teritoriale a colectării în totalitate a deşeurilor municipale amestecate, cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă.

De asemenea, au fost aplicate şi sancţiuni complementare, constând în confiscarea unei autoutilitare de 20 de tone (autocamion) şi a două căruţe, folosite ca mijloace de transport pentru abandonarea de deşeuri inerte.

Totodată au fost întocmite şi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoriile Brăila şi Făurei două sesizări penale, urmare a eliminării unor deşeuri pe spaţii neautorizate, precum şi incendierea unor deşeuri pe domeniul public a două unităţi administrativ teritoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.