Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 280.000 de lei, aplicate în urma unor controale efectuate de inspectorii de muncă din Gorj

amenda

Inspectorii de muncă au aplicat, săptămâna trecută, 45 de amenzi în valoare de peste 280.000 de lei, în urma neregulilor constatate cu ocazia mai multor controale, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Conform sursei citate, în perioada 8-12 februarie, inspectorii de muncă au încheiat 62 procese verbale de control, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan este pompierul de serviciu! Stinge ‘incendiul’ dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu: Prim-ministrul a făcut, în special, referire la cei din Opoziție

Urmare a neconformităţilor constatate, cu ocazia controalelor, au fost dispuse 144 măsuri de remediere.

Cu ocazia definitivării controalelor au fost aplicate 50 sancţiuni contravenţionale, dintre care 45 amenzi şi 5 avertismente, în valoare de 282.500 lei.

"În această perioadă, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au aplicat 2 amenzi angajatorilor care utilizau muncă nedeclarată, în valoare de 30.000 lei, pentru 2 cazuri de muncă nedeclarată depistate în zona Rânca. De asemenea, ca urmare a controalelor iniţiate la 2 angajatori care desfăşoară activitate în domeniul tăierii şi rindeluirii lemnului (gatere), au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 138.000 lei. Dintre acestea, 9 sancţiuni, în valoare de 90.000 lei, au fost aplicate persoanelor care au fost identificate la lucru în beneficiul unuia dintre cei doi angajatori supuşi controlului pentru împiedicarea controlului, respectiv pentru refuzul celor 9 salariaţi de a completa fişele de identificare", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.