Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 3,52 milioane de lei aplicate de Inspecţia Muncii în primele două săptămâni din septembrie

inspectia muncii munca la negru angajati

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au realizat, în perioada 2 - 13 septembrie 2019, acţiuni de control în urma cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 3,52 milioane de lei, informează luni instituţia, printr-un comunicat potrivit Agerpres.

Inspectorii de muncă au depistat 172 de persoane care desfăşurau muncă fără forme legale, dintre care 20 erau din judeţul Arad, iar 15 din Bucureşti.

În domeniul relaţiilor de muncă, angajaţii Inspecţiei Muncii au efectuat 1.993 de controale, în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 2,94 milioane de lei, din care 2,4 milioane de lei pentru muncă nedeclarată, şi au fost sancţionaţi 420 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.533 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi de 578.150 de lei.

Pe de altă parte, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 290 de evenimente, care sunt verificate de inspectorii de muncă pentru a se stabili dacă vor fi încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 140 de evenimente au avut loc în Bucureşti, 30 în judeţul Timiş şi 28 în judeţul Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.