Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 3,75 milioane de lei pentru poluare, date de comisarii de mediu din Bihor în 2021

garda de mediu

Comisarii de mediu bihoreni au aplicat în 2021 sancţiuni contravenţionale de 3,75 milioane de lei, majoritatea în domeniul controlului poluării, cu aproape 1,5 milioane de lei mai mult decât în 2020, a declarat marţi, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, anunță Agerpres.

Din cele 1.016 de inspecţii de mediu (178 planificate şi 838 neplanificate), cele mai multe, 934, au vizat domeniul Controlul Poluării, alte 82 fiind pe Biodiversitate.

"Nivelul crescut al valorii totale a sancţiunilor se datorează faptului că s-au mărit amenzile pentru abandonare de deşeuri şi incendiere de deşeuri. Dacă acum doi ani erau cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei, acum avem de la 5.000 la 10.000 de lei, pentru abandonare de deşeuri. Anul trecut a apărut expres şi incendierea de deşeuri ca fiind faptă contravenţională, care se amendează de la 10.000 la 20.000 de lei, pentru persoane fizice. Valorile mari se mai datorează şi intensificării patrulărilor, precum şi instalării camerelor de supraveghere video din judeţ pentru depistarea celor care transportă şi abandonează ilegal deşeuri", a declarat, pentru AGERPRES, Sever Şerbănescu.

Comisarul şef a arătat că şi în acest an se va desfăşura programul "Împreună pentru un judeţ curat", destinat exclusiv autorităţilor publice locale din Bihor. Scopul acestuia este ca, prin sprijinul financiar al CJ Bihor, să se menţină curăţenia în judeţ, cu acţiuni de igienizare şi întreţinere a curăţeniei pe toate drumurile publice, şanţuri şi acostamente, a cursurilor de apă şi a zonelor turistice din judeţ.

"Noi suntem implicaţi prin acţiunile de control, prin acţiuni de patrulare, pe drumuri laterale, în diverse locuri, pentru a identifica depozitări ilegale, poate un incendiu. Aşa se face că am şi avut atât de multe amenzi", a menţionat comisarul şef.

Potrivit acestuia, anul trecut comisarii de mediu bihoreni au făcut şi 11 sesizări a organelor de cercetare penală. Comparativ, în anul 2020, s-au aplicat 122 de contravenţii, din care 85 amenzi şi 37 avertismente, în valoare totală de 2.280.000 de lei, fiind constituite cinci dosare penale.

De asemenea, în 2021 s-au dispus 26 măsuri de suspendare a activităţii unor firme, faţă de 11 în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.