Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 6 milioane de lei şi patru dosare penale pentru nerespectarea măsurilor de combatere a coronavirusului la Brăila

coronavirus covid-19 covid

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) au aplicat în total amenzi de peste 6 milioane lei şi au întocmit patru dosare penale, pentru nerespectarea măsurilor privind combaterea răspândirii coronavirusului, potrivit informaţiilor furnizate, joi, de Prefectura Brăila, potrivit Agerpres.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, de la intrarea în vigoare a Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 3.312 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.170.000 de lei, şi au fost întocmite patru dosare penale pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, au fost executate 125 misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 953 de persoane, în peste 490 de locaţii, şi au fost supuse controalelor 87 de societăţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 149 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 400.000 de lei. Dintre sancţiunile contravenţionale aplicate, 144 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 3/2020.

De asemenea, poliţiştii au depistat în total 18 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 47.500 de lei şi conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În prezent, în judeţul Brăila, sunt 12 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19 şi trei cazuri de pacienţi vindecaţi şi externaţi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila, după ce au fost declaraţi pozitiv cu COVID-19.

La nivelul judeţului Brăila, conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, în izolare voluntară la domiciliu sunt 1.640 persoane, 475 de persoane se află în carantină instituţionalizată şi alte 3.429 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile. De asemenea, 180 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantina instituţionalizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.