Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste un milion de lei, aplicate comercianților de animale

amenda

Polițiștii au aplicat amenzi de peste un milion de lei, în urma unei acțiuni naționale care a urmărit verificarea legalității activităților comerciale cu animale și a sacrificării acestora, organizată între 6 și 20 decembrie 2019, anunță Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, au fost aplicate 2.300 de sancțiuni, după ce au fost efectuate 1.452 de acțiuni și controale în târguri, oboare sau filtre rutiere și au fost verificate 1.000 de autovehicule, precum și 1.600 de animale din punct de vedere al proprietății sau provenienței.

„În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 2.326 de sancțiuni contravenționale, majoritatea la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva practicilor comerciale ilicite și la H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 1.000.000 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat 35 de infracțiuni în domeniul comercializării și sacrificării animalelor, fapte de comiterea cărora sunt bănuite 36 de persoane”, anunță Poliția Română.

Totodată, au fost confiscate 19 animale, 3.292 de kilograme de produse de origine animală, precum și peste 5.600 de alte tipuri de bunuri, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

În activități au fost angrenați peste 3.800 de polițiști, care au acționat împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A., A.N.A.F., Autorității Naționale pentru Zootehnie și Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.