Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi în valoare de peste 230.000 de lei date de inspectorii de muncă în luna iulie

europafm.ro
amenda politie
În luna iulie, în domeniul relaţiilor de muncă la nivelul judeţului Vaslui au fost efectuate un număr de 89 controale, dintre care 84 au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei. De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspecţie la 52 de angajatori şi au încheiat 52 de procese verbale de control.

"În urma verificărilor au fost sancţionaţi 18 angajatori, fiind aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 131.000 lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 157 de măsuri de intrare în legalitate. În luna iulie au fost identificate cinci persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană. Totodată, în urma vizitelor de inspecţie efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, au fost constatate 84 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 41 de angajatori, fiind aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment", a declarat, marţi, inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Potrivit reprezentanţilor ITM, în luna iulie au fost comunicate de angajatori un număr de cinci evenimente în care au fost implicaţi lucrători, urmând să fie finalizate cercetări şi dispuse măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.