Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii capturați în Donbas ar putea fi condamnați la moarte: precizări de ultimă oră de la Kremlin

hearstapps.com
tanc razboi

Kremlinul a spus că nu poate clarifica locul în care se află doi cetățeni americani capturați în zona de luptă din Donbass, deoarece nu au astfel de date, dar nici nu au exclus ca acești americani să poată fi condamnați la moarte, relatează Interfax.

Când a fost pus de jurnaliști să clarifice unde se află americanii capturați, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat: "Nu, nu pot preciza, nu am informații despre locul în care se află".

"Vorbim despre mercenari care au încălcat viața militarilor noștri ruși. Și nu numai a noastră, ci și a militarilor republicilor  Donețk și Lugansk. În consecință, ei sunt acuzați de acest lucru, de mercenarism", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, "nu pot și nu se aplică în niciun fel Convenției de la Geneva". "Crimele lor ar trebui investigate, ar trebui aduse în fața justiției", a adăugat Peskov.

Întrebat dacă cei doi americani se confruntă cu pedeapsa cu moartea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus: "Da, nu putem exclude nimic, pentru că aceasta este o decizie judecătorească și nu o comentăm niciodată și, în plus, nu avem dreptul să intervenim în decizia curții".

Anterior, marți, surse din cadrul agențiilor de justiție a Republicii Populare Doneșk a declarat pentru Interfax că americanii capturați în Donbass se află într-un centru de detenție din Donețk.

"Doi mercenari americani Alexander Dryuke și Andy Hune, care au fost capturați în Ucraina, se află în Donețk", a declarat sursa.

Pe 16 iunie, șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușlin, a declarat că nu are informații despre capturarea în apropiere de Harkov a doi foști militari americani care au luptat de partea forțelor armate ale Ucrainei.

"Până nu am astfel de informații, nu pot să comentez nimic", a declarat Pușilin pentru Interfax,

Șeful Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, a mai declarat pentru Interfax că nu are date despre americanii care s-au predat.

Anterior, ziarul Telegraph a relatat că doi foști militari ai Armatei SUA, care au ajutat forțele armate ale Ucrainei, au fost capturați în timpul bătăliei de lângă Harkov.

Potrivit articolului, Dryuke, în vârstă de 39 de ani, care a servit în Irak, și Hyun, în vârstă de 27 de ani, s-au alăturat ca voluntari uneia dintre unitățile regulate ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Ei au fost capturați în prima decadă a lunii iunie și sunt considerați primii militari americani care au fost capturați în zona de conflict din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.