Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol din cauza răspândirii fumului de la incendiile din Canada: Peste 100 de milioane de americani se vor confrunta joi cu o calitate proastă a aerului

Twitter
poluare sua

Pericol din cauza răspândirii fumului de la incendiile din Canada: Peste 100 de milioane de americani se vor confrunta joi cu o calitate proastă a aerului.

Aproape o treime dintre americani se vor confrunta joi cu o calitate proastă a aerului, în condiţiile în care fumul de la incendiile de vegetaţie prelungite din Canada umple cerul din Midwest şi Est, informează Reuters, conform Agerpres.

Alerte privind calitatea aerului au fost în vigoare până la miezul nopţii pentru o porţiune din Statele Unite care se întindea de la Wisconsin şi nordul Illinois, trecând prin Michigan, până la New York şi Coasta de Est, a declarat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Peste 100 de milioane de americani au fost îndemnaţi să-şi limiteze activităţile prelungite în aer liber şi, dacă este necesar, să poarte mască, în caz că suferă de boli pulmonare sau respiratorii. Copiii şi vârstnicii au fost, de asemenea, sfătuiţi să reducă la minimum sau să evite activităţile extenuante.

Persoanele care locuiesc în marile oraşe americane, precum New York, Chicago sau Philadelphia, ar putea vedea cerul întunecat şi simţi un miros de lemn ars pe tot parcursul zilei.

"Luaţi măsuri de precauţie joi. Dacă aveţi probleme de sănătate, inclusiv afecţiuni respiratorii precum astmul, reduceţi timpul petrecut în aer liber", a declarat primarul New York-ului, Eric Adams, pe Twitter.

Joi dimineaţă, un cer mohorât se putea vedea deasupra oraşului Chicago pentru a treia zi la rând. Calitatea aerului a fost considerată "nesănătoasă" în cel de-al treilea oraş ca mărime din Statele Unite, acesta având cea mai proastă calitate a aerului dintre toate marile oraşe de pe planetă, potrivit IQAir.com.

Alertele privind calitatea aerului au fost declanşate de fumul provenit de la incendiile de vegetaţie care ard în Canada, ţara confruntându-se cu cel mai prost început de sezon de incendii de vegetaţie din toate timpurile.

O suprafaţă de 8 milioane de hectare, mai mare decât cea a Virginiei de Vest, a ars deja. Miercuri, 477 de incendii erau active în Canada, dintre care jumătate scăpate de sub control, de coasta Pacificului până pe cea a Atlanticului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.