Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americani susțin că economia Rusiei este strivită: Revenirea artificială a rublei, prin eforturi imposibil de susținut

TASS
rubla

Economia Rusiei este devastată de sancțiunile occidentale, iar redresarea rapidă a rublei a fost posibilă doar datorită eforturilor Moscovei de a susține moneda, a declarat vineri un oficial de rang înalt al Departamentului Trezoreriei SUA, citat de CNN.

Comentariile vin după ce unii analiști au susținut că recuperarea rapidă a rublei după prăbușirea inițială este un semn că sancțiunile occidentale nu au mers suficient de departe pentru a pedepsi Rusia pentru invazia sa în Ucraina.

În timpul unei conferințe telefonice cu reporterii, înaltul oficial al Trezoreriei a declarat că economia Rusiei se scufundă în recesiune și este strivită de o inflație paralizantă.

Deși rubla a revenit la nivelurile de dinaintea invaziei, oficialul Trezoreriei a susținut că puterea de cumpărare a monedei a fost decimată de creșterea vertiginoasă a prețurilor în Rusia.

Oficialii din Rusia au încercat să susțină rubla, în parte ordonând exportatorilor să schimbe 80% din veniturile lor în valută cu ruble, interzicând brokerilor ruși să vândă titluri de valoare, interzicând rezidenților ruși să facă transferuri bancare în afara Rusiei și alte măsuri. Aceste măsuri au stimulat în mod artificial cererea de ruble.

În ultimele săptămâni a apărut o piață neagră pentru schimbul de ruble în valută, a declarat oficialul de rang înalt din cadrul Trezoreriei, adăugând că rubla este depreciată semnificativ pe această piață neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.