Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii ajung la vorba lui Băsescu: Ar putea sta la masă cu Bashar Al-Assad

assad bashar siria

Statele Unite sunt deschise la discuţii cu Rusia legate de Siria, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-un moment în care Washingtonul este tot mai îngrijorat de creşterea prezenţei militare a Moscovei în această ţară distrusă de război, scrie AFP.

Vezi și: Soluția lui Băsescu pentru Siria: Trebuie susținut președintele Bashar Al-Assad/ video

Washingtonul este pregătit să angajeze "discuţii tactice şi practice" cu ruşii, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest, fără să precizeze dacă acestea vor fi purtate de civili sau de militari şi la ce nivel. 

Cooperarea militară americano-rusă a fost suspendată în 2014 din cauza conflictului ucrainean. 

Rusia oferă sprijin militar şi diplomatic regimului de la Damasc şi şi-a întărit în ultimele zile prezenţa în provincia siriană Latakia, fief al preşedintelui Bashar Al-Assad. Washingtonul a denunţat aceste acţiuni, în timp ce Moscova a lansat un apel pentru "o veritabilă consolidare a eforturilor" împotriva organizaţia Statul Islamic (SI). 

"Am afirmat clar că dacă acţiunile militare ale Rusiei în Siria servesc la susţinerea regimului Assad, ele sunt destabilizatoare şi contraproductive", a declarat Josh Earnest. 

Cu toate acestea, a adăugat el, Statele Unite vor primi favorabili contribuţii "constructive" din partea Moscovei la coaliţia internaţională contra jihadiştilor ultraradicali din SI. 

"Este motivul pentru care suntem deschişi la discuţii tactice, practice cu ruşii pentru a întări obiectivele coaliţiei anti-SI şi a asigura securitatea operaţiunilor sale", a mai spus Josh Earnest. 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama a rămas însă evaziv în ce priveşte propunerea formulată de Rusia de a avea un dialog "de la militari la militari" asupra Siriei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.