Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au cedat - Acord între Washington şi Huawei privind revenirea în China a directoarei financiare Meng Wanzhou

Reuters - Agerpres
Meng Wanzhou

Justiţia americană a aprobat vineri un acord încheiat între Washington şi gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei, care va permite directoarei financiare Meng Wanzhou să se întoarcă în China faţă de o amânare până la sfârşitul anului 2022 a procedurilor intentate împotriva sa, în special pentru fraudă bancară, informează AFP preluat de agerpres.

Un judecător al instanţei federale din Brooklyn a acceptat înţelegerea dintre Departamentul de Justiţie al SUA şi avocaţii lui Meng Wanzhou, care se află în arest la domiciliu în Canada de aproape trei ani şi pe care justiţia americană dorea să o judece pe teritoriul SUA.

Un reprezentant al Departamentului de Justiţie a propus în faţa acestei instanţe din New York amânarea până la 1 decembrie 2022 (la patru ani după arestarea lui Meng Wanzhou în Canada) a procedurii iniţiate la sfârşitul anului 2018 împotriva directoarei financiare a Huawei, în special pentru conspiraţie în vederea comiterii unei fraude bancare.

Dacă acest acord nu va fi contestat sau încălcat până pe 1 decembrie, procesul va fi abandonat, potrivit reprezentantului Departamentului de Justiţie al SUA.

Odată cu acceptarea termenilor acestui acord ar urma, practic, să se încheie trei ani de lupte în instanţă, precum şi tensiunile apărute între Beijing, Washington şi Ottawa din cauza acestui caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.