Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au început să se vaccineze ÎN SECRET. Iată de ce s-a ajuns în această situație

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Noul val pandemic, alimentat de tulpina “Delta” a virusului SARS-CoV-2, a început să-i facă pe unii dintre cetățenii americani care inițial erau reticenți în a se vaccina, să se imunizeze împotriva COVID-19. De altfel, vaccinarea împotriva coronavirusului a polarizat foarte mult societatea americană, încât unii dintre cetățeni, precum sunt locuitori statului american Missouri, se vaccinează în secret pentru a evita criticile familiilor și prietenilor care se opun vaccinării, după cum a mărturisit un medic în această săptămână pentru CNN, potrivit Dgi24.

„Au avut o oarecare experiență care le-a cam schimbat părerea în raport cu vaccinul anti-COVID față de părerile prietenilor, colegilor de muncă și membrilor familiei. Acești oameni au decis singuri că trebuie să se vaccineze, după ce au făcut cercetări în privința beneficiilor imunizării și au discutat cu cadre medicale", a declarat Priscilla Frase, doctor și director executiv privind informațiile medicale la Ozarks Healthcare din West Plains din Missouri.

„Dar, chiar dacă au reușit singuri să ia această decizie, aceștia nu au vrut să se confrunte cu presiuni din partea colegilor sau cu critici din partea familiei” a mai spus Priscilla Frase, care a mai precizat că farmacista spitalului unde lucrează i-a mărturisit că mai multe persoane care au venit să se vaccineze au încercat să-și mascheze intenția, spunând: „vă rog, vă rog să nu spuneți nimănui că am primit acest vaccin".

Doctorul Priscilla Frase a mai declarat că spitalul a acordat intimitate acelor pacienți care au cerut asta pentru a se vaccina, oferindu-le serul anti-covid direct la geamul mașinii lor.

„Facem orice depinde de noi pentru a le oferi oamenilor un loc în care se simt confortabil atunci când primesc vaccinul”, a spus Frase, subliniind că „numărul oamenilor care vin să se vaccineze acum, deși inițial nu voiau, nu este atât de mare, însă fiecare persoană la care putem ajunge pentru a o imuniza împotriva covid-19 reprezintă o victorie".

Studiile celor trei vaccinuri autorizate în Statele Unite au arătat că acestea nu sunt 100% eficiente, însă oferă totuși o protecție puternică împotriva infecțiilor și a cazurilor severe de îmbolnăvire cu COVID-19. Majoritatea persoanelor spitalizate și care mor din cauza bolii COVID-19 nu sunt vaccinate, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Un sondaj realizat de Kaiser Family Foundation la începutul acestei luni a constatat că majoritatea oamenilor care au luat decizii ferme într-un fel sau altul cu privire la planurile lor privind vaccinarea nu și-au schimbat aproape deloc decizia în ultimele șapte luni. Din totalul cetățenilor americani care nu voiau să se vaccineze la începutul anului, în ianuarie, doar aproximativ 8% s-au răzgândit, a relevat sondajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.