Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au tăiat accesul rușilor la Starlink

Reuters - Agerpres
starlink

Pentagonul afirmă că a împiedicat armata rusă să folosească terminale de internet Starlink neautorizate, operate de SpaceX a lui Elon Musk, pe câmpul de luptă în războiul cu Ucraina a declarat John Plumb, Secretar Adjunct al Apărării pentru Politica Spațială, într-un interviu pentru Bloomberg , relatează European Pravda.

Plumb a spus că SUA au fost „strâns implicate în colaborarea cu guvernul Ucrainei și SpaceX pentru a contracara utilizarea ilegală de către Rusia a terminalelor Starlink”.

„În acest moment, am contracarat cu succes utilizarea rusă, dar sunt sigur că Rusia va continua să încerce să găsească modalități de a exploata Starlink și alte sisteme de comunicații comerciale”, a adăugat el.

Oficialul Pentagonului a refuzat să precizeze ce tactici, metode sau proceduri sunt folosite pentru a opri Rusia să folosească terminalele Starlink. El a asigurat totuși că acestea sunt „soluții bune” găsite împreună cu Starlink și Ucraina.

Context:

În februarie, armata ucraineană a observat că rușii au început să folosească terminalele SpaceX Starlink ale lui Elon Musk la pozițiile lor. Ulterior, această informație a fost confirmată de informațiile militare ucrainene, care au declarat că Rusia cumpără terminale din țările arabe.

Drept urmare, democrații din Camera Reprezentanților SUA au lansat o investigație asupra SpaceX.

Anterior, în septembrie 2023, Comisia pentru Serviciile Armate a Senatului SUA a început să studieze problemele de securitate națională cauzate de decizia lui Elon Musk de a-și bloca rețeaua privată de satelit Starlink în apropierea Crimeei ocupate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.