Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au un responsabil pentru drepturile homosexualilor în lume

gay homosexuali

Secretarul de stat John Kerry a numit luni un emisar pentru drepturile homosexualilor în lume, una din priorităţile administraţiei americane care însă nu se pronunţă asupra căsătoriei gay în alte ţări, relatează AFP. 

Numirea acestui nou "emisar special pentru drepturile omului în cazul persoanelor LGBT" (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) a fost dezvăluită la începutul lunii februarie de Departamentul de Stat, precizând atunci că el ar fi un "funcţionar deschis gay". 

Dar numele lui nu era cunoscut. 

John Kerry l-a desemnat într-un comunicat pe diplomatul Randy Berry, care a servit în Nepal, Noua Zeelandă, Uganda, Bangladesh, Egipt şi Africa de Sud, precum şi în Olanda. 

Acest emisar va permite "să se facă progrese spre o lume liberă de violenţă şi fără discriminare contra persoanelor LGBT", a asigurat Kerry. 

El a reafirmat că "drepturile omului ale persoanelor LGBT sunt temelia angajamentului nostru faţă de drepturile omului în lume, inima şi conştiinţa diplomaţiei noastre". 

Această chestiune a fost deja o prioritate în Departamentul de Stat în timpul secretarului de stat Hillary Clinton (2009-2013), aminteşte AFP. 

Administraţia preşedintelui Barack Obama este extrem de sensibilă la problema drepturilor omului, inclusiv cele ale homosexualilor, denunţând sistematic abuzurile sau represiunea în ţări africane, de exemplu. 

În schimb, din principiu, Washingtonul nu ia niciodată poziţie asupra problemei căsătoriei între persoane de acelaşi sex în alte ţări. 

În Statele Unite, cuplurile de acelaşi sex se pot căsători legal în 37 de state din 50 (plus capitala Washington) şi Curtea Supremă trebuie să decidă în iunie asupra căsătoriei dacă este un drept constituţional pentru toate cuplurile, indiferent de orientarea lor sexuală.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.