Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii dezvoltă cea mai scumpă armă din istorie/ VIDEO

F 35

F-35 este cel mai costisitor proiect militar al americanilor. Avionul viitorului înghite în jur de 400 de miliarde de dolari. Programul are depășiri de buget și întârzieri uriașe și lucrurile tot nu arată cum ar trebui… Un reportaj CNN.

Potrivit CNN,  F-35 este gata de zbor. Prima implementare a acestuia este programată nu înainte de 2017, dar dacă se vor îndeplini toate normele de securitate, nu este exclus să fie devansată dată, a mai precizat Jon Davis, comandantul Forţelor Aeriene.

Pentagonul va investi o mie de miliarde de dolari pentru a-l putea utiliza, având în plan să achiziţioneze 2.443 de aeronave de luptă F-35.

În privinta avertismentului transmis de War is Boring, un site specializat, că supersonicul ar avea un dezavantaj energetic, deoarece nu poate efectua manevre rapide de întoarcere în timpul luptei, Joe DellaVedova, directorul departamentului de relaţii publice din cadrul proiectului, a declarat că raportul nu este relevant pentru F-35. Asta pentru că este o aeronavă care îndeplineşte mai multe roluri, printre care şi cel de luptător, atribut pe care modelele vechi nu îl prezintă, iar îmbunătăţirea unor caracteristici se face în defavoarea altora, a explicat DellaVedova.

În ultimii ani, Joint Strike Fighter a avut mai multe probleme, de la defecţiunile la hardware la erorile software, probleme care au întârziat programul cu peste de trei ani şi pentru rezolvarea cărora s-au suplimendat fondurile cu încă 200 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.